waarom deze site?

Elke moeder die borstvoeding geeft heeft het recht om melk af te kolven dan wel haar kind te voeden onder werktijd. De werkgever is verplicht de vrouw hiervoor gelegenheid en ruimte te bieden. Dat is de theorie, maar in praktijk blijkt het niet zo simpel. Met deze site wil ik problemen opsporen en oplossingen bieden dan wel forceren bij de beleidsmakers.

vrijdag 29 december 2006

halve oplossingen

Oplossingen, en waarom het eigenlijk geen oplossingen zijn...

1. kolf in de pauzes en voor en na het werken - Je hebt het recht om náást je pauzes te kolven, wanneer je je pauzes gaat opofferen kom je minder aan je rust toe.
2. minder kolven - door het vraag-en-aanbodprincipe kan de voeding hierdoor terug lopen.
3. iemand komt jouw tijdens kolfmomenten vervangen (bv. in het onderwijs of in de zorg) - dit gaat weer van de werktijd van de collega af, waarmee het probleem dus alleen verplaatst.
4. er is geen goede ruimte beschikbaar, dan maar kolven op het toilet - het toilet is een bron van bacteriën, en dus geen geschikte ruimte om te kolven!
5. de enige beschikbare ruimte kan niet afgesloten worden - als je niet rustig kunt zitten om te kolven, kan door stress de tsr uitblijven, waardoor er geen melk komt.
6. geen vervanging, maar toch gewoon gaan kolven - als je kolft terwijl je weet dat er ondertussen vanalles mis kan gaan, zit je niet rustig, dat kan gevolgen hebben voor je tsr.
7. (in het onderwijs) een tussenuur inroosteren - je werkdag schuift een beetje op en wordt alleen maar langer, waardoor je ook vaker moet kolven

Wie helpt mee deze lijst aan te vullen?

1 opmerking:

Gabriel et Jikke zei

Ik wil wel mee doen om het lijstje aan te vullen hoor.
Telkens een andere ruimte moeten zoeken die vrij is. Komt ook het kolven niet ten goede, kost tijd en is vervelend als je telkens moet gaan zoeken waar je kunt zitten.

Overigens is bij mij (onderwijs) het kolven wel aardig geregeld. Vast kamertje. helaas geen vaste vervanging (ik ben nl zelf plusleerkracht, dwz de vaste vervangster op school).